VOLKSWAGEN ID.CODE CONCEPT: GELDIğINIZI "GöREBILEN" OTOMOBIL!

Volkswagen, Pekin'de yeni teknolojilerini tanıttı.

Volkswagen, Çin'deki pazar payını artırmakta ısrarcı. Haliyle, bu yıl düzenlenen Pekin Otomobil Fuarı'na da önemli modellerini getirdi. Fakat bu önemli modeller arasında en çok dikkat çekeni, markanın yeni konsepti olan ID.Code oldu.

Dışarıdan bakıldığında standart bir SUV'ye benzeyen bu aracın teknolojileri... Nasıl söyleyelim... Biraz ürkütücü. Başlıkta da belirttiğim gibi model için özel "3D Eyes" isimli bir sistem geliştirmiş Volkswagen. Bu sistem, aracın kullanıcısını "izlemesine" olanak sağlıyor. Şaka değil, aracınız sizi gözleriyle takip ediyor.

Volkswagen'e göre bu sistem, geleceğin otonom araçları için elzem olacak. Sistemin doğru çalışabilmesi için geliştirilen "Light Cloud" isimli (uzun ışık barı gibi görünen sistem) teknoloji ise içerisinde 967 adet LED barındırıyor. Bu sistem istenildiğinde "göz" şeklini alabiliyor.

Bitti mi? Tabii ki hayır. Light Screen isimli sistem ile birlikte çalışan Light Cloud, sürücülük anlayışımızı da değiştirecek. Normal şartlar altında ızgarayı görmeyi beklediğimiz bölümdeki bu teknoloji, çalıştığında farklı bildirimleri dışarıya yansıtabilecek. Diyelim trafikte biri size yol verdi. Bunu fark edecek ID.Code, bu bölümde bir kalp yansıtarak teşekkürlerinizi iletecek. Artık el kol yapmanın, selektör atmanın devri bitiyor...

Buna ek olarak bir de "Smart Windows" isimli teknoloji geliştirilmiş. Bu da araca yaklaştığınızda bir insan şeklindeki avatarın ortaya çıkmasını sağlıyor. Hatta bu avatar ile sohbet dahi edebiliyorsunuz. Diyorum ya, ürkütücü. Volkswagen'de kimse Terminatör serisini izlememiş gibi...

Bunu da oku

Elbette ID.Code gırtlağına kadar teknoloji ile dolduğu için yapay zekayı bünyesinden eksik etmeyecek. Volkswagen, modelin 4. seviye otonom sürüş sistemi ile geleceğini ifade ediyor. Tabii modelin üretime girmeyeceğini de not etmek gerek.

Wolfsburg menşeli üretici bu konsepti gelecek teknolojilerini göstermek için kullanacak. Haliyle modelin teknik verileri açıklanmış değil. Fakat geleceğin şimdiden "korkutucu" göründüğünü söylemeden de edemeyeceğim.

2024-04-24T12:25:59Z dg43tfdfdgfd