TOYOTA, YENI PRIUS'LARıN HEPSINI GERI çAğıRıYOR

Arka kapılar, hareket hâlinde açılma tehlikesi taşıyor.

Toyota, kısa devre sonucu arka kapıların beklenmedik bir şekilde açılabileceği keşfedilen yeni Prius için bir geri çağırma yayınladı. ABD'de yaklaşık 55.000 adet 2023 ve 2024 model Prius ve Prius Prime'ın etkilendiği belirtiliyor. Otomobil üreticisinin açıklamasına göre, yağmur suyu arka kapı mandallarına kısa devre yaptırabilir ve kapılar kilitlenmezse fırlayarak açılabilir.

Araç sahiplerinin, Toyota'nın geri çağırma süreci ile ilgili bilgi vereceği yazışmalar için Haziran ayı başına kadar beklemesi gerekiyor. Toyota, sol ve sağ arka kapı mandallarını, geliştirilmiş tasarıma sahip yeni ürünlerle değiştirerek sorunu çözeceklerini açıkladı.

Bahsi geçen parça değiştirilene kadar, otomobil üreticisi ABD ve Kanada'daki müşterilerinden sürücü vitesi Park konumuna getirdiğinde kapıları otomatik olarak kilitleyen özelliği etkinleştirmelerini istiyor. Şirket bunun bir kısa devre oluşması halinde kapıların açılmasını önlemeye yardımcı olacağını söylüyor. Toyota, Asya ve Japonya da dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 211.000 aracı geri çağırıyor.

Toyota, 2023 model yılı için Prius'u radikal bir şekilde yenileyerek, yakıt tasarrufunda bir dünya markası olan modelini şık ve stil sahibi bir sedana dönüştürdü. Prius, Toyota ile eşanlamlı olsa da, markanın en çok satan aracı olmayı başaramadı, ancak yeniden tasarım satışları artırmaya yardımcı olmuş gibi görünüyor. Satışlar 2024 yılının ilk üç ayında %138,6 oranında arttı.

Bunlara da göz atın

Source: Toyota

2024-04-19T14:27:41Z dg43tfdfdgfd