TESLA CYBERTRUCK, GAZ PEDALıNıN SıKışMASı YüZüNDEN GERI çAğRıLıYOR

4 Nisan'a kadar üretilen 3.878 aracın tamamı geri çağrıldı.

Gaz pedalı demek kulağa garip gelse de konumuz bu değil. Tesla, Cybertruck'ların gaz pedalı üzerindeki plastik parçanın yerinden çıkması ve pedalı sıkıştırması tehlikesi yüzünden bir geri çağırma duyurusu yayınladı. Cybertruck'ın gaz pedalı üstündeki parçanın gevşediğini gösteren sosyal medya paylaşımları, gaz pedalı sıkıştığı zaman frene basıldığında gaz pedalının iptal edildiğini söylüyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) yetkilileri, paylaştığı raporda "fren pedalına basılması, hem fren hem de gaz pedalına basıldığında da dahil olmak üzere tahrik torkunu kesecek ve fren pedalına basılmaya devam edilmesi aracı gaz pedalına basılmamış gibi hızlı bir şekilde durma noktasına getirecektir" diyerek bunu doğrulamaktadır.

Cybertruck serisinin tamamı, spesifik olmak gerekirse 13 Kasım ve 4 Nisan tarihleri arasında üretilen 3,878 araç geri çağırmaya dahil edildi. İlk sosyal medya paylaşımlarının internete düşmesinin ardından Tesla'nın sorunu çözmek için üretimi durdurduğu söyleniyor.

Sorunun nedeni ise absürt şekilde sabun... Gerçekten sabun.

Bu sabun, gaz pedalı tertibatının üretim süreci sırasında parçanın gaz pedalıyla eşleştirilmesini kolaylaştırmak için kullanıldı, ancak ortaya çıktığı üzere, montaj sürecinde "onaylanmamış bir değişiklik" oldu. Sabun nedeniyle plastik parça, pedala tam olarak yapışmamış ve yerinden çıkmaya eğilimli hâle gelmiştir.

Tesla, sorun gidermek için gaz pedalı tertibatını hiçbir ekstra ücret ödemeden değiştirecek veya yeniden işleyecek. Yeni bir parça numarasına sahip yeni bir parça, 17 Nisan'dan sonra üretilen araçlara montajlanmış durumda. Henüz teslim edilmemiş olan Cybertruck'lar da sahiplerine teslim edilmeden önce bu düzenlemeyi alacak.

Bunlara da göz atın

2024-04-19T15:27:37Z dg43tfdfdgfd