SHELBY SUPER SNAKE, DUDAK UçUKLATAN PERFORMANSıYLA TANıTıLDı

GT500'den daha güçlü ve 250 adetle sınırlı.

Shelby American, geçtiğimiz perşembe günü S650 Mustang'i temel alan yeni Super Snake modelini tanıttı. Performans odaklı iyileştirmeler ve süperşarjlı V8 güç ünitesiyle yolları yarıp geçmek için yola çıkan Super Snake, 841 bg güç sunacak.

Shelby American CEO'su Joe Conway, yaptığı açıklamada "Shelby Super Snake'i Ford'un dünya standartlarındaki Mustang'ini temel alan otomobillerimizin zirvesi olarak tasarladık" dedi ve ekledi: "Carroll Shelby'nin miras bıraktığı vizyonunu takip ediyor. Las Vegas ekibimiz Ford Motor Company, Whipple ve diğer üst düzey şirketlerle işbirliği yaparak şimdiye kadarki en iyi Shelby Super Snake'imizi yarattı."

2024 Super Snake iki motor seçeneğiyle sunuluyor: 487 bg güç üreten atmosferik 5.0 litrelik Coyote V8 veya bu motorun 841 bg güç üreten Whipple süperşarjlı versiyonu. Hangisini seçerseniz seçin, Shelby Super Snake'e "daha keskin dönüşler" için farklı bir süspansiyon, serbest akışlı bir Borla egzoz, daha güçlü frenler ve "güç aktarma organlarının potansiyelinden yararlanmak" için daha iyi soğutma ekleniyor. Altı vitesli manuel vites tercih ederseniz, kısa aralıklı bir vites değiştiriciye de kavuşmuş oluyorsunuz.

Super Snake'in görünümünde yapılan iyileştirmeler, güç ünitesi ve aktarma organlarıyla eşleşiyor. En önemli özellik, 20 inçlik magnezyum jantlar sayesinde köşe başına yaklaşık 4 kg ağırlık azaltmayı başarmış olmaları.

Ağırlık azaltma bununla da bitmiyor. Super Snake, kendine özgü alüminyum kaput, geniş gövdeli karbon ön çamurluklar, tampon ekleri, ızgara, yan marşpiyeler ve alt difüzöre sahip. Fastback gövde stilini seçerseniz büyük bir karbon arka kanada da sahip oluyorsunuz. Üstü açılır gövdeyi seçerseniz, daha ince bir ördek kuyruğu spoiler ile yetinmeniz gerekiyor.

İç kısımda işlemeli koltuklar, işlemeli paspaslar, Cobra temalı su birikintisi lambaları, Super Snake kapı eşiği plakaları ve seri numarası verilmiş bir gösterge paneli plakası gibi Shelby'ye özgü birkaç dokunuş var. Manuel şanzıman tercih ederseniz, Shelby markalı bir vites topuzuna da kavuşuyorsunuz.

Shelby American, 2024 Super Snake için henüz fiyat açıklamadı, ancak üretimin yaz ortasında başlayacağını söyledi ve bu yıl için sadece 250 örnek üretmeyi planladıklarını açıkladı.

Bunlara da göz atın

2024-04-19T13:27:34Z dg43tfdfdgfd