RENAULT, BIRINCI çEYREKTE SATışLARıNı YüKSELTTI

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8 artış var.

Renault, 2024 mali yılının ilk çeyreğine özel verilerini yayınladı. Fransız üretici, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 1.8 oranında yükseltti. Toplam gelir 11.7 milyar euro olarak açıklandı.

Renault, dünya genelinde satışlarını da yüzde 2.6 oranında artırmayı başardı. Çeyrekte 549.099 adet satış yapmayı başaran Fransız üreticinin, satışlarını en çok yükselttiği bölge ise yüzde 4.3 ile Avrupa oldu.

Renualt'nun otomotiv gelirlerinde ise yüzde 0.7 oranında düşüş var. Resmi açıklamaya göre bu düşüşün arkasındaki neden döviz kurları. Hatta otomotiv gelirlerinin en çok etkilendiği bölgeler Arjantin ve Türkiye gibi döviz krizi yaşayan ülkeler olmuş.

Fransız üreticinin CFO'su Thierry Pieton, Renault'nun fiyat ve maliyet dengesinin marka için büyük bir avantaj sağladığını ifade ediyor. Buna ek olarak elektrikli otomobile olan talebin düşmesine rağmen, Megane E-Tech'in önemli bir performans sergilediğini de sözlerine eklemiş.

Bunu da oku

Renault, 2024 yılını da oldukça hareketli geçirecek. Pieton, Renault'nun 2024 yılını pozitif veriler ile kapatacağını ön görüyor.

Fransız üretici, elektrikli otomobillere olan talebin düşüşünü ucuz modeller ile dengelemeyi düşünüyor. Bildiğiniz üzere yıl içerisinde gelecek Renault 5, 25.000 euro'ya yakın bir fiyat ile satışa sunulacak. Bu modeli de daha sonra Renault Twingo takip edecek.

2024-04-23T09:21:35Z dg43tfdfdgfd