MERCEDES-BENZ ESPRINTER | ELEKTRIKLI SPRINTER! | İLK SüRüş

Alman markanın Van modeli hem makyajlandı hem de elektrikli seçeneğinin Türkiye'ye geleceği açıklandı.

Elektrikli değişim ticari araçlarda da kendisini gösteriyor. Bütün ticari araç ailesini elektriklendiren üreticilerden olan Mercedes-Benz, bu motora sahip Sprinter modelini Haziran ayında Türkiye'de de piyasaya sürecek.

Dışarıdan bakıldığında içten yanmalı motora sahip kardeşlerinden farklı görünmeyen aracın ön çamurluklarına eklenen armalar ve panjurda bulunan Mercedes yıldızının altına gizlenen şarj portu kendisini ele veriyor.

14 metreküp gibi bir taşıma hacmi sunan eSprinter'ın yüksek ağırlığı nedeniyle yükleme kapasiteli 1 ton civarında geziniyor. 7 metreye yaklaşan, hatta arka basamakla birlikte bu sınırı aşan eSprinter park manevralarında 360 derece kamerası sayesinde sürücüyü çok zorlamıyor.

Dışarıdan bakıldığında, sunması gereken yükleme bölümü biçimi nedeniyle nesiller arasında bile büyük tasarım farklılıkları sunmayan bu tip araçların değişimleri iç mekanda kendisini çok daha çabuk belli edebiliyor. Özellikle de konumuz premium otomobiller de üreten bir marka olunca.

Mercedes'in binek araçlarında da kullandığı dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidine sahip olan ticaride analog gösterge paneli kullanılıyor olsa da MBUX'in entegrasyonu sonrasında dokunmatik ekran çok daha kullanışlı hale gelmiş.

Mercedes'ten Haberler

Aynı kullanışlılık iç mekan tasarımında da kendisini gösteriyor. Konsolun üst bölümü, tavanın önü ve orta konsolda birçok depolama bölümü sunan eSprinter'da elektrikli, ısıtmalı ve hafızalı koltuklar alınabiliyor. Bu koltukların oturak bölümleri uzatılabildiği gibi iç tarafta kalan kol dayanakları da açı ayarı sunuyor.

İlk etapta sadece arkadan itişli olarak sunulan elektrikli Sprinter üç farklı batarya kapasitesiyle alınabilecek. 11 kW AC ve 115 kW DC şarja imkan tanıyan şarj sistemi ve test sırasında oldukça makul olduğunu gördüğüm tüketim değerleriyle eSprinter'ın işi biraz daha kolaylaşacak gibi görünüyor.

2024-04-19T17:27:26Z dg43tfdfdgfd