MERCEDES, 1.0 LITRE MOTORLU EQS PROJESINDEN VAZGEçTI

İçten yanmalı motor, jeneratör görevi görecekti.

EQS elektrikli otomobillere özel olarak tasarlanan bir platforma inşa edilmiş olsa da Mercedes'in, bu modele içten yanmalı bir motor ekleme planları bulunuyordu. Tekerlekleri hareket ettirmek yerine bataryayı şarj etmek için yerleştirilen 1.0 litrelik jeneratör, yeni bir rapora göre prototiplerde beklenen başarıyı sağlamadığı için rafa kaldırılmış durumda.

Autocar'ın aktardığı bilgilere göre Mercedes'in içinden bir isim, menzil uzatıcı projesinin iptal edildiğini iddia ediyor. Üretilmesi pahalı olan ve sadece minimum fayda sağlayan prototiplerde, aracın önüne "M254" kodlu motorun iki silindirli bir versiyonu monte edilmişti. Güç, arkaya monte edilmiş 272 bg gücünde bir elektromotor tarafından sağlanıyordu ve lityum iyon pil paketi kullanılıyordu.

Öne monte edilen motor, muhtemelen pratikliği engellemeyecekti çünkü EQS'in kaputu altında zaten bir bagaj bulunmuyor. Ancak, içten yanmalı bir motor ve küçük bir yakıt deposu eklemek zaten ağır olan araca daha da ağırlık ekliyor. EQS 450+, 2538 kg ağırlığa sahipken AMG versiyonu 2700 kg ağırlığında. Ayrıca zaten pahalı olan EQS'in fiyat etiketi de taşıdığı yeni teknolojiler sebebiyle yükselecekti.

Yıldız logosunu gururla taşıyan şirket, artık bütün çabalarını EV'lere yönlendiriyor. Kısa süre önce piyasaya sürülen 2024 EQS, genişletilmiş bataryası sayesinde (108,4'ten 118 kWh'a) maksimum 822 km WLTP menzili sağladığı için müşterilerin menzil kaygısında bariz bir düşüş yaşandığını gözlemliyoruz.

Bunlara da göz atın

Source: Autocar

2024-04-18T07:12:47Z dg43tfdfdgfd