LAMBORGHINI URUS SE: V8 MOTOR VE ELEKTRIK GüCüNüN BIRLEşIMI

Performans odaklı SUV, PHEV güç ünitesi sayesinde 800 bg güç sunuyor.

"Tüm zamanların en güçlü ve teknolojik olarak en gelişmiş SUV'si": Audi bünyesindeki İtalyan üreticinin ilk PHEV SUV'si olan Lamborghini Urus SE'nin iddiası tam olarak bu. Bologna'daki Sant'Agata'da bulunan geleneksel üreticinin mühendisleri, performans ve sürüş deneyimini yeniden tanımlayarak çıtayı 800 bg'ye yükseltti.

Urus SE, markanın yakın geçmişini ve geleceğini birleştirerek Urus S'te 666 bg üreten çift turbolu V8 motoru, toplam güç çıkışını 800 beygire taşıyan bir elektromotor ile eşleştiriyor. Ayrıca SE, Revuelto'dan esinlenilmiş bir kaputa ve güncellenmiş bir ön yüze sahip. Yeni bir ışık imzası taşıyan Matrix LED farların yanı sıra, yeni tampon çizgilerini ve güncellenen hava kanallarını da görebiliyoruz.

23 inç çapında Gallanthus jantlar ve özel olarak üretilmiş Pirelli P Zero lastikler ile yola çıkan Urus SE, arka tasarımında da birçok değişikliğe sahip. Bagaj kapağı ve arka lambalar yeniden tasarlandı ve difüzör, yüksek hızlardaki downforce'u %35 artıracak şekilde iyileştirildi. Bu bağlamda, Lamborghini hava akışı yönetimini önemli ölçüde revize ederek motor için %15, fren sistemi için %30 daha fazla soğutma havası sağlamayı başarmış.

Elbette SE de diğer Urus'lar gibi son derece kişiselleştirilebilir. Lamborghini, gövde için Orange Egon ve White Sapphirus gibi yeni renkler dahil 100'den fazla renk seçeneği ve iç mekanda sunduğu 47 renk kombinasyonunun yanı sıra iç mekan için dört çeşit nakış sunuyor.

Urus'un iç mekanı tamamen yeniden tasarlandı ve Revuelto'nun tasarımını benimseyen gösterge paneli ile bir dizi yeni çözüm getirdi. Ön konsolun ortasında, HMI yazılımının yeni bir versiyonu ve daha sezgisel bir arayüzün yanı sıra yeni grafiklerle donatılmış 12,3 inçlik daha büyük bir ekran yer alıyor. Buradan detaylı telemetri verilerine de ulaşabilirsiniz.

Hava menfezlerinin ve Y şeklindeki alüminyum şeritlerin görünümü de yenilendi. Kapı panelleri, koltuklar ve gösterge paneli de yeniden döşenirken, direksiyonun arkasındaki dijital gösterge paneli 12,3 inç boyutuna yükseltildi.

Sürüş modu düğmesi konsolun ortasında yer alıyor ve 11 sürüş modunu ayarlamak için kullanılabiliyor. Elektrikli olmayan Urus'ta zaten mevcut olan “Strada”, “Sport”, “Corsa”, “Neve”, “Sabbia” ve “Terra” modlarına ek olarak SE ilk kez “Full EV Drive”, “Hybrid”, “Performance” ve “Recharge” modlarını da sunuyor.

SE'nin alametifarikası olan hibrit güç sistemine geldiğimizde, arka aksa konumlandırılan 25.7 kWh kapasiteli batarya paketi ile başlayabiliriz. Lamborghini, 8 ileri otomatik şanzımanlı çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motorunu, elektromotor ile beraber çalışacak şekilde yeniden ayarlamış ve aracın diziliminde bazı yeniliklere gitmiş.

Kalıcı mıknatıslı elektromotor, "Güç aşırtma" amacıyla kullanılabildiği gibi çekiş kontrolünün tepkilerini de hızlandıracak şekilde düzenlenmiş. Bahsettiğimiz "Full EV Drive" sürüş modu sayesinde içten yanmalı motoru kapatan Urus SE, sıfır emisyonlu şekilde 60 km yol katedebiliyor. 

Sonuç olarak Urus SE, toplamda 800 bg güç ve 950 Nm tork üretiyor. Tork, 1750 devirden itibaren elde edilebiliyor ve 0-100 km/s hızlanması, Urus S'ten 0.1 saniye daha hızlı şekilde yalnızca 3.4 saniye sürüyor. 0-200 km/s hızlanması ise 0.9 saniye traşlanarak 11.4 saniyeye gerilemeyi başarıyor. Aracın azami hızı ise S'ten 7 km/s daha hızlı şekilde 312 km/s olarak belirtilmiş.

Urus SE, ayrıca Lamborghini'nin geliştirdiği en yeni elektronik kontrollü tork dağılım teknolojisini de müşteriyle buluşturuyor. Merkezî olarak konumlandırılmış bu sistem, torku ön ve arka akslar arasında eskisinden daha dengeli ve daha hızlı şekilde şekilde dağıtabiliyor.

Henüz fiyat etiketi belirtilmeyen Urus SE, önümüzdeki aylarda bayilerde yer alacağı için yakın zamanda resmî açıklamanın yapılacağını tahmin ediyoruz.

Bunlara da göz atın

Source: Lamborghini

2024-04-24T12:27:16Z dg43tfdfdgfd