JAGUAR LAND ROVER, CHERY'NIN EV ALT YAPıSıNı KULLANACAK

Tata Motors bünyesindeki JLR, Chery'nin platformunu ödünç alacak.

Çin medyası, Jaguar Land Rover'ın (JLR) Chery (Çin'in üçüncü büyük otomobil üreticisi) ile elektrikli araç platformlarına erişim sağlamak için bir anlaşma imzalamaya yakın olduğunu söylüyor. İki şirket, halihazırda Çin'de otomobil üretmek için birlikte çalışıyor, bu nedenle haberler şaşırtıcı değil.

Bu yeni elektrikli araç platform paylaşım planı, Reuters'in yakın tarihli bir sunum sırasında aktardığı, Avrupalı iki premium otomobil üreticisinin üst düzey otomobiller için Chery E0X mimarisiyle ilgilendiğini söyleyen bir şirket temsilcisi tarafından da doğrulandı.

Jaguar I-PACE

Chery Tiggo 7 Pro

CNEVPost'un haberine göre JLR, Chery platformu üzerinde hibrit ve tamamen elektrikli araçlar üretmeyi planlıyor. Gelecekteki JLR EV'leri ve PHEV'leri, Chery'nin Exeed lüks markasının araçlarıyla platform ve teknoloji paylaşacak. Chery tabanlı ilk JLR PHEV'lerin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair bir zaman çerçevesi yok, ancak İngiliz otomobil üreticisi 2026 yılına kadar tüm markalarında altı saf elektrikli model piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı.

JLR'nin ilk yeni elektriklisi, bu yılın sonlarına doğru ortaya çıkması beklenen tamamen elektrikli bir Range Rover olacak, ancak Chery platformu üzerine inşa edilip edilmeyeceğini bilmiyoruz.

Range Rover Sport SV

2008 yılından bu yana Hindistanlı Tata Motors'un bir iştiraki olan Jaguar-Land Rover grubunun şimdiye kadar ürettiği tek EV, Jaguar I-Pace'di. Ayrıca tamamen elektrikli bir Jaguar XJ lüks sedan üzerinde çalışılıyordu, ancak proje tamamlanmak üzereyken fişi çekildi ve otomobil üreticisi, halihazırda tüm model gamında elektrikli seçen sunan Almanyalı rakiplerinin gerisinde kaldı.

Geçen yıl yeniden markalaşan JLR, Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar'ın ayrı alt markalar olacağını duyurmuştu. JLR ve Chery 2012 yılından bu yana Çin'de Jaguar XF, Range Rover Evoque ve Land Rover Discovery Sport'un yerel üretimini gerçekleştiren bir ortak girişime sahip.

Bunlara da göz atın

2024-04-17T15:26:23Z dg43tfdfdgfd