YENI MODEL 3 PERFORMANCE, 517 BG GüCE SAHIP

0-100 km/s hızlanmasını 3.1 saniyede tamamlıyor.

"Highland" kod adıyla bilinen makyajlı Model 3, geçtiğimiz ağustos ayından beri müşterilere sunuluyor. Ocak ayından beri anapazarı Amerika'da listelenen Model 3'ün uzun süredir beklenen Performance versiyonu, patentlerde ve resmî konuşmalarda ortaya çıkmış ve heyecanı körüklemişti. Nihayet bu bekleme sona erdi ve "en güçlü Model 3" tanıtıldı.

Yenilenen model, 517 bg güç ve 741 Nm tork değerleriyle karşımıza çıkıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.1 saniyede tamamladığı belirtilen Model 3 Performance, 262 km/s azami hıza sahip. Ayrıca, Tesla'nın Avrupa websitelerindeki güç verisi 460 bg olarak belirtiliyor fakat, bu değer Long Range versiyonundan bile daha düşük olduğu büyük bir karışıklık mevcut.

Model 3 Performance, Tesla'nın sürekli güçte %22, pik güçte %32 ve pik torkta %16 iyileştirme sağlayan yeni dördüncü nesil güç ünitesini kullanıyor. Üstelik bu performans artışına rağmen 476 km (Avrupa websitelerinde 528 km belirtilmiş) menzil sunuyor.

Tesla, adaptif amortisörlere sahip yeni bir süspansiyon takımı sayesinde Track Mode ile daha iyi gövde kontrolü sunuyor. Yeni yüksek performanslı frenler daha keskin bir pedal hissine, geliştirilmiş durdurma gücüne ve daha iyi ısı yönetimine sahip. Yeni 20 inç (yalnızca bu jantlar sunuluyor) dövme jantlar da ağırlık azaltmaya fayda sağlıyor.

Ön ve arka tasarımda yapılan küçük görsel değişiklikler, Performance modelini Model 3 serisinin geri kalanından ayırırken aynı zamanda sürtünmeyi de azaltıyor. Yeni difüzör ve karbon fiber spoiler, bir önceki Performance modeline kıyasla hava sürtünmesini %5 azaltıyor ve yere basma kuvvetini %35 artırıyor.

İç tasarımda da karbon fiber detaylara yer veren Tesla, yepyeni bir tasarıma sahip sportif koltuklar ile kokpite yenilik katıyor. Avrupa'da 55 bin € (1.9 milyon ₺) civarında satışa sunulan Model 3 Performance, ülkemizde de satışa sunulabilir. Tesla'nın Model 3'ü 2024 yılı içerisinde Türkiye'ye getireceği söylentileri mevcut. Fakat, henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Bunlara da göz atın

2024-04-24T15:15:58Z dg43tfdfdgfd