TESLADAN IşTEN çıKARMA KARARı

Tesla'nın açıklamasına göre, küresel talebin zayıflaması şirketi de zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Avrupa'daki ilk fabrikasında 400 kişinin işten çıkarılması planlanıyor, ancak bunun zorunlu bir süreç olmaması için gönüllülük esasına dayalı bir program uygulanacak.

Almanya'daki giga fabrikası iş konseyi ile gönüllü işten çıkarmalar için görüşmeler yapıldığı da belirtiliyor. Gruenheide tesisinde 12 binden fazla kişi çalışırken, geçen hafta fabrikanın yaklaşık 300 geçici işçisiyle yollarını ayıracağı açıklanmıştı. Şirketin sahibi Elon Musk liderliğindeki Tesla, bu ay içinde küresel iş gücünde yaklaşık yüzde 10 azaltma yapacağını duyurmuştu.

Geliri azaldı

Tesla'nın geliri, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 21,3 milyar dolara geriledi. Bu, artan rekabet ve elektrikli araç talebinin yavaşlamasıyla ilgili piyasa beklentilerini karşılayamadı. Ayrıca, şirketin net karı yüzde 55 azalarak 1,1 milyar dolara geriledi. Tesla'nın araç üretimi bu dönemde yıllık bazda yüzde 2 azalırken, teslimatlar yüzde 9 azaldı.

Tesla'nın açıklamasında, birçok otomobil üreticisinin elektrikli araçlar yerine hibritlere öncelik vermesi nedeniyle küresel elektrikli araç satışlarının baskı altında kalmaya devam ettiği vurgulanıyor. Şirket, gelecek büyümesine yönelik yatırımlar yapmak için 2,8 milyar dolarlık sermaye harcadı ve operasyonel verimliliği artırmak için maliyet düşürme çalışmaları gerçekleştirdi.

Açıklamada, "Nihayetinde yeni ve daha uygun fiyatlı ürünler sunmak için mevcut fabrikalardan ve üretim hatlarından faydalanmak da dahil karlı büyümeye odaklanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu. Tesla'nın açıklamasında, geleceğin sadece elektrikli değil aynı zamanda otonom da olduğu vurgulandı.

2024-04-24T06:56:25Z dg43tfdfdgfd