TESLA KüçüLMEYE GIDIYOR!

İşçi gücünün yüzde 10'una veda edecek.

Tesla, ciddi bir küçülme planı yaptığını açıkladı. Markanın yeni kemer sıkma projesi kapsamında işçi gücü yüzde 10 oranında küçültülecek. Reuters'in haberine göre bu durumun arkasında elektrikli otomobile olan talebin düşüşü bulunuyor.

İşten çıkartma süreci sadece üretim hattını etkilemeyecek. Öyle ki dün akşam saatlerinde Tesla'nın en tepesindeki ikinci isim olan Drew Baglino ve iş geliştirme müdür yardımcısı Rohan Patel istifa ettiklerini açıkladı. Her iki yönetici de işten ayrıldıklarını resmi Twitter hesapları üzerinden duyurdu.

Baglino'nun Tesla için oldukça önemli bir isim olduğunun altını çizmek gerek. Çok uzun süredir şirkette görev yapan Baglino, Tesla'nın resmi sitesinde adı geçen 4 yöneticiden biriydi. Diğer yöneticiler arasında Elon Musk'ın da ismi bulunuyor.

Bunu da oku

Bu ayrılığa Tesla CEO'su Elon Musk da sessiz kalmadı. O da kendi sosyal medya hesabı üzerinden Baglino'yu etiketleyerek "Tesla'ya çok az kişi senin kattığın şeyleri kattı" ifadelerini kullandı ve eski iş arkadaşına teşekkür etti.

Tesla'nın 2023 Aralık itibariyle 140.473 çalışanı bulunuyordu. İşçi gücünün yüzde 10'una veda edeceğini açıklayan şirket tam rakam vermemiş olsa da basit bir matematik ile yaklaşık 14.000 kişinin işten çıkartılacağını söylemek mümkün.

2024-04-16T11:48:06Z dg43tfdfdgfd