İNSANSıZ ARAçLARA EN AKıLLı YATıRıM

Kamikaze Deli ile ilk insansız helikopter Alpin'i üreten Titra'yı satın alan Pasifik Grubu holdingleşti. Holdingin yeni yatırım hedefinde insansız kara ve deniz araçları da var.

Next Level markasıyla gayrimenkul alanında adından söz ettiren, şubat sonunda ise Kamikaze Deli ile ilk insansız helikopter Alpin'i üreten Titra'yı 478 milyon liraya satın alan Pasifik Grubu holdingleşti. 55 şirketini 4 ana faaliyet çatısında toplayan holding yeni dönemde insansız araçlara yatırımı hızlandıracak.

18 MİLYAR SERMAYE

Yeni yapılanmayla ilgili bilgi vermek için sohbet toplantısı düzenleyen Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan '18 milyar lira sermayeli holdingimizi kurduk. Sermaye açısından iddialıyız' dedi. Türk İHA'larının Türkiye'nin uluslararası alanda marka olmuş ürünü haline geldiğini anlatan Erdoğan kendilerinin de bu alanda yatarıma ağırlık verdiklerini söyledi. Döner kanatlı insansız helikopter Alpin'in 2 adedinin TSK'ya teslim edildiğini anlatan Erdoğan 'Lojistik amaçlı kullanılacak. 200 kilogram yük taşıyor. Yakında yeni fabrikayla birlikte seri üretime geçeceğiz. Birçok ülkeden talep var. İlk etapta ayda 5 adet üretim yapılacak. 500 kilogram yük taşıyanının da yapacağız. Ayrıca sivil kullanımı da gelecek' dedi. Titra'nın bir diğer ürünü Dumrul'un ise 15 kilogram yük taşıdığını ve özel operasyonlarda kullanıldığını anlatan Erdoğan, Deli isimli kamikaze dronların da 80 kilometre menzili olduğunu söyledi. Çantada taşınan Pars gözcü İHA da yaptıklarını anlatan Erdoğan 'Ayrıca insansız deniz ve kara araçları da geliştireceğiz' diye konuştu.

Alpin yeni fabrikasında seri üretime geçecek.

KEMER VE BODRUM'A YENİ PROJE

Fatih Erdoğan, Next Level Ankara, Next Level Loft, Next Level çayyolu gibi projelere imza atan Pasifik GYO'nun yeni projelerinden de bahsetti. Next Level İstanbul projesinin yüzde 25'inin satıldığı anlatan Erdoğan 'Ayrıca Kemer tarafında iki projemiz var. Henüz lansman yapmadık. Ama inşaat başladı. Next Level Bodrum projesinde ise ruhsat aşamasındayız. 52 villa olacak. Bu proje Emlak Konut'un bölgedeki ilk projesi olacak' dedi. Erdoğan projelerin net aktif değerinin 35 milyara ulaştığını da belitti. Uluslararası lojistik alanında Pasifik Eurasia ile tren taşımacılığı yaptıklarını da anlatan Erdoğan 'Asya-Avrupa arası transit taşımalar yapıyoruz. Dünyada koridorlar artık demiryolunu işaret ediyor. Kalkınma Yolu projesi Kuzey koridorunun alternatifi olacak' dedi.

GİRESUN'A PELET FABRİKASI

Enerji alanındaki yatırımlarına da değinen Pasifik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan 'İlginç bir yatırım yaptık. Giresun'da 25 dönem arazi üzerine pelet fabrikası kurduk. Bugün artık termik santraller pelet alıp enerji üretiyor. Hiç atık oluşmuyor. Müşterimiz Almanya olacak' dedi. Erdoğan ayrıca 2025'e kadar 100 MW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji yatırımı da yapacaklarını anlattı.

2024-04-20T06:15:27Z dg43tfdfdgfd